VAHVUUS MINUSSA – KUIN KEVÄT

Muutoksessa on usein kysymys siitä, että täytyy kyetä ensin hyväksymään nykyhetki ja kohdata todellisuus. Muutokseen liittyy epäröintiä ja joskus pelkoja. Siksi moni meistä on alkuun halukas vastustamaan muutoksia.

Myös psykoterapiassa on oleellista tavoittaa menneisyyden ja tulevaisuuden väliin asettuva nykyhetki. Tänä päivänä puhutaan paljon tietoisuustaidoista – mindfulnesista. Sen käyttö on jo hyväksytty psykiatrisessa hoitotyössä ja hoitosuosituksissa. Tutkimustulosten valossa se on vaikuttava menetelmä. 

Tietoisuuden ja pysähtymisen tilassa syntyy psyykeelle liikkumavaraa ja tilaisuuksia tuottaa erilaisia näkökulmia olemassaoleviin ongelmiin. Pysähtyminen on muutoksen avaintekijä. Vaikka tietoisuustaidot kuulostavat kovin yksinkertaiselta ja helpolta toteuttaa, koen että pysähtyminen on tässä päivässä erittäin haastavaa. Pysähtymisen ja läsnäolon taitoja täytyy opetella, ylläpitää ja sitoutua siihen, että kasvun ja eheytymisen eteen on tehtävä töitä.

Yhtä nopeasti kuin lumet sulavat ja muuttolinnut alkavat tehdä matkaa pesimäpaikoilleen – myös minun arjessani muutoksen tuulia on ilmassa. Olen tavannut mielenkiintoisia ja inspiroivia ihmisiä, saanut neuvoja ja rohkaisua. Juuri sitä, mitä olen tarvinnut tähän hetkeen. 

Minun tarvitsee nyt tehdä muutoksia arjessani, että pystyn toteuttamaan ja ennen kaikkea elämään tässä ja nyt unelmaani. Omaa elämääni. Se onnistuu vain keskittymällä minulle tärkeisiin asioihin. Niitä ovat perhe, terveys ja tulevaisuuteen liittyvät haaveet, joita kohti olen jo Nähdään pian!. 

Saavuttaakseen itselleen tärkeitä asioita, täytyy olla myös valmis muutoksiin. Täytyy uskaltaa luopua jostakin osasta omassa arjessaan, jälleen kerran. Nyt taakseni jäävät hilpeät ja hauskat hetket, tämänhetkisen työpaikkani, upeiden työkavereiden kanssa. Olen oppinut ja saanut tästäkin kokemuksesta eväitä eteenpäin kulkemiseen. 

Kiitos siitä ja paljosta muusta!!