HERÄILYÄ TALVIHORROKSESTA

Yllättävä valon lisääntyminen voi vaikuttaa yksilöllisesti meidän mieliimme. Tunne paljaudesta, kun maaperä pilkistää jään ja lumen rakosista. Mielemme ja kehomme elävät ja reagoivat vuodenaikojen mukana. Toisille kevään ensimmäiset aurinkoiset ja kirkkaat päivä ovat nautinnollisia ja virkistäviä. Joillekin ihmisille tämä vuodenaika voi olla raskas, sekin on ihan normaali reaktio meitä ympäröivään luontoon. Voimat voivat olla vähissä ja kesään on vielä matkaa. Mieli on talven jäljiltä kylmissään, vailla valoa ja energiaa.

Kuvan kivet näyttävät yksinäiseltä riviltä, elottomilta. Paljastuuko niiden sisältä, kuten ihmismielestä jotakin kipeää? Muistoja, menetyksiä tai käsittelemättömiä tunteita? Muistot ja mielikuvat ovat yleensä kytkeytyneenä johonkin tiettyyn vuodenaikaan, tuoksuun tai tunnelmaan. Näin ollen meille on elämän varrella ehtinyt kertyä paljon muistoja eri vuodenajoilta.

Kuva: Canva

Talvi on mielestäni taitava peittämään kaiken alleen, kätkemään ja sulkemaan meidät talvihorrokseen. Nyt me talvihorroksesta heräilevät, tarvitsemme siis erityisen paljon huolenpitoa. Energiavarastojen täydentämistä – kauniita sanoja tuntemattomille ja läheisyyttä lähimmille. Siristellään hiljalleen silmiä avoimeksi kirkkaalle auringonpaisteelle ja hymyillään sisimpäämme. Pidetään kivet vielä kauniissa rivissä, kunnes ne pärjäävät omillaan. Aurinko lämmittää ne uudelleen hehkumaan kevään väreissä. Kivet ovat olleet turvassa, kuten mekin. Kevät tulee pian!